Ontdek en bezoek het Sluis Haven Informatie Punt

Wat is SHIP?

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heb je interesse in de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. Hier laten we de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw zien en vertellen we over wonen, werken, leren en recreëren in de regio.

In SHIP vind je een permanente en gratis toegankelijke tentoonstelling, aantrekkelijk voor jong en oud. Ook kun je een rondleiding volgen met een van onze rondleiders die je meeneemt in het verhaal, voor slechts € 5.00 per persoon, inclusief consumptie.

In het restaurant van SHIP ben je altijd van harte welkom voor een kopje koffie of een heerlijke lunch. En als je lekker wilt uitwaaien en de zilte zeelucht wilt proeven, dan is het dakterras dé plek. Het uitzicht is hier prachtig. En misschien vaart er dan wel net een imposant groot schip langs SHIP!

Groepen kunnen in SHIP meetings en activiteiten op maat organiseren, inclusief lunch. SHIP is een inspirerende plek om te netwerken.

Ook is SHIP actief in het techniekonderwijs. In het Technolab geeft Techport workshops waarbij kinderen zich kunnen voorbereiden op technische beroepen.

Vanwege werkzaamheden is SHIP de komende tijd niet bereikbaar via de sluizen van IJmuiden. Meer informatie over de bereikbaarheid lees je hier.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de rondleiding en het boeken.