Ervaar SHIP

Bezoek SHIP en ervaar de sluis naar de toekomst!

Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? Heb je interesse in ontwikkelingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden.

Omdat het bouwen van de sluis plaats vindt op een kleine oppervlakte en veelal onder water, is een bezoek aan het bouwterrein niet mogelijk. Daarom is SHIP ontwikkeld, want hier laten we zien hoe de bouw wordt aangepakt en hoe ver de bouw is gevorderd. In SHIP vind je een permanente tentoonstelling die gratis toegankelijk is, aantrekkelijk voor jong en oud. Aanvullend bieden we een boeiend programma met diverse arrangementen, bijvoorbeeld excursies, films en lezingen. Ook bieden wij u de mogelijkheid een rondleiding te volgen. Klik hier voor meer informatie over de rondleiding en het boeken. Kijk in het restaurant goed om je heen want het uitzicht is hier prachtig! En voor wie durft, kom lekker uitwaaien en proef de zilte zeelucht op het dakterras!
..
..
Word sluiswachter

Elke dag werken tientallen professionals hard aan de grootste zeesluis in IJmuiden. Hoe vordert dit enorme bouwproject? Laat je verrassen door de verhalen van de bouwers en voel hun trots via The Making Of…. Het hele sluizencomplex is op schaal nagebouwd. Als je loopt door dit fraai staaltje Hollandse waterbouwkunde, wordt je nieuwsgierigheid geprikkeld. Draai zelf aan de knoppen en wordt voor heel even de sluiswachter. Met de nieuwe sluis ontwikkelt het havengebied zich tot de vierde zeehaven van Europa.
..
..
Op zoek naar uitdaging?

Ontdek de grote variatie aan boeiende functies in de havenregio. Van hoog- tot laagopgeleid, op kantoor, buiten, onderweg of op het water, werken met je hersens, handen of allebei, technisch, organisatorisch, dienstverlenend of creatief. Interesse in een uitdagende baan in de haven, de maakindustrie of de creatieve industrie? Bedrijven uit de regio vertellen hun verhaal.
..
..
Jong geleerd…

De bedrijvigheid in en om de havens verandert. Moderner, met nieuwe technieken en processen. Het onderwijs krijgt in SHIP specifieke aandacht met technieklessen in het Technolab. Voor leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar ontwikkelen we lesprogramma’s. Jongeren en hun ouders worden zo geïnformeerd over de beroepsmogelijkheden in de regio.
..
..
De toekomst dichtbij

De bedrijvigheid vernieuwt zich in een hoog tempo. Slimme, innovatieve en duurzame oplossingen worden bedacht. In SHIP krijg je een inspirerend beeld van de ontwikkelkracht van bedrijven. Deze havenregio presteert op hoog internationaal niveau. SHIP biedt voor ondernemers een nieuwe ontmoetingsplek, ondersteund met goede faciliteiten zoals vergaderzalen en catering.
..
..
Kom naar de unieke plek op de sluizen

SHIP is bereikbaar per auto en fiets en toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Parkeren is gratis. Vanwege de bouw van de nieuwe sluis is de aanrijroute met de auto via Beverwijk aan te bevelen.