Team ShipAhoy

SHIP is het informatiecentrum over de bouw van de grootste zeesluis in de wereld en is de komende jaren het middelpunt van een dagje in de IJmond. De mensen achter SHIP zijn tot een team samengesmeed: team ShipAhoy. In ShipAhoy werken de mensen die zich inzetten voor de horeca, de hospitality, de rondleidingen en voor het organiseren van evenementen en arrangementen.

ShipAhoy is een organisatieonderdeel van Telstar 1963 NV, de exploitant van SHIP. Telstar is een betaald voetbalorganisatie die haar kernactiviteit heeft in het voetballen in competitie verband. Naast voetbal heeft Telstar zich sinds 2009 ook sterk ontwikkeld in drie andere disciplines: als horecabedrijf, als verhuurder van zalen inclusief arrangementen en als sociaal maatschappelijke organisatie.
..
..
Identiteit

In vervlogen tijden was het roepen van ‘ship ahoy’ de manier om een schip te praaien oftewel om contact te maken. Met allerlei aansprekende manieren zal in SHIP het contact maken centraal staan. Verleiden, vertellen en verbinden. Het team ShipAhoy pakt deze uitdaging voortvarend aan, met een heldere aanpak.

Boven alles staat gastheerschap: zakelijk dus professioneel. Rauw (identiteit IJmuiden) dus praktisch en pragmatisch. Enthousiast en daarmee vernieuwend en verbindend. Betrouwbaar naar opdrachtgever, partners, sponsors, vrijwilligers en werknemers. Transparant in onze aanpak. Een gewaardeerd speler in het netwerk van bedrijven, overheden en andere organisaties in het NZKG.

Met onze inzet geeft ShipAhoy een ieder die interesse toont in het unieke project nieuwbouw zeesluis een kans zich te verrijken met informatie van de gehele maritieme omgeving.
..
..
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Telstar heeft jarenlange ervaring met het exploiteren van een centrum met meerdere faciliteiten. Of het nu gaat om verhuur van zalen al dan niet binnen arrangementen of het bedienen van individuen die op ieder hen passend moment het SHIP komen bezoeken. In die zin lijkt het SHIP sterk op de faciliteiten die ook het stadion heeft. Ook ontstaat met de exploitatie van SHIP een ideale mogelijkheid om met (werkloze) mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Telstar is op dit punt al jaren actief en heeft naast alle inspanningen van de afgelopen jaren vorig jaar het project Telstar@Work opgestart. Op locatie worden langdurig werklozen geselecteerd en opgeleid tot horecamedewerker(-ster), schoonmaker(-ster), steward of facilitair medewerker(-ster).