Na een foto expositie, zal er vanaf maandag 14 januari 2019 een nieuwe expositie met pentekeningen en bijzondere schilderijen van Thijs Zwart bij SHIP plaatsvinden. De 77-jarige en in IJmuiden woonachtige autodidact Thijs Zwart begon al op zeer jonge leeftijd met het tekenen van bootjes in kleine vormen. Ook op die leeftijd keek hij al naar de details van de schepen en de tekeningen die hij op papier zette. Thijs is een veelzijdig kunstenaar die zowel getekende als met acrylverf geschilderde schepen in vele vormen, van oude zeilende binnenvaartschepen, haven en zee sleepboten tot baggervaartuigen op een sublieme, maar vooral gedetailleerde wijze op papier of op oude zeekaarten weet te zetten. De combinatie van getekende of met acrylverf geschilderde schepen op oude zeekaarten geeft een speciaal beeld van de nautische wereld wat al die jaren de wereld van Thijs is geweest.

De voorliefde voor het tekenen van maritieme items heeft hem uiteindelijk ook zijn nautische carrière gebracht. Na de Visserijschool in IJmuiden is hij op 14-jarige leeftijd gaan varen op de binnenvaart, maar al snel stapte hij over naar de zeesleepvaart, waarna hij vervolgens zijn werk op baggervaartuigen vond. De nu 77 jarige Thijs geniet al jaren van zijn pensioen, waarin hij alle tijd heeft om zijn hobby vol passie uit te voeren. Met zijn variaties aan unieke werken wil hij de bezoekers van SHIP verrassen. De expositie zal lopen van maandag 14 januari tot 30 april 2019. Uiteraard zijn de unieke en gedetailleerde tekeningen en schilderijen te koop.

Het team van SHIP nodigt u van harte uit aan de Noordersluisweg 1 in IJmuiden, om de expositie van deze gepassioneerde kunstenaar in het restaurant van SHIP te komen bekijken. De expositie is net als SHIP, 7 dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk.