Het Sluis en Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden vertelt interactief en multimediaal over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld, de veelzijdigheid van het Amsterdamse havengebied – de vierde grote haven van Europa – en de toekomst van de bedrijvigheid in de regio. Vanaf voorjaar 2017 heeft Techport in het SHIP het Technolab; een superleuke plek voor het primair onderwijs om kennis te maken met de 7 werelden van techniek, passend in de landelijke doelstellingen in het Techniekpact 2020.

WORKSHOPS OVER SLUIS, HAVEN EN NOG VEEL MEER

Ga aan de slag met katrollen, zonne-energie en waterkracht. Hoe ziet de nieuwe Sluis bij IJmuiden er uit en waarom komt er een nieuwe sluis? Waar komen de schepen vandaan en hoe gaat het er in het havengebied aan toe? We nemen je mee op avontuur op een containerschip uit China. Leer hoe een schip door de haven vaart en wat nieuwe technologie de haven kan bieden.

Na het grote succes van de introductieworkshop komt Techport vanaf september 2018 met drie verschillende workshops in het Technolab in SHIP; speciaal voor groep 3-4, 5-6 en 7-8.  Wil je als een van de eersten ons nieuwe programma beleven? Aanmelden voor schooljaar 2018-2019 kan nu al!

Meer informatie en reservering:
Danielle van der Mark, projectleider Technolab
E: danielle.vandermark@techport.nl
M: 06-22283380