De eerste maand van het nieuwe Sluis Haven Informatie Punt SHIP IJmuiden kent een succesvolle start. In de eerste maand bezochten bijna 5000 bezoekers het prachtige rode gebouw bij de sluizen van IJmuiden. Daar kregen zij een mooie indruk van de sluis naar de toekomst, genoten zij van een heerlijke lunch of bekeken zij het prachtige uitzicht vanaf het dak van het Sluis Haven Informatie Punt.

Naast informatie over de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden en het sluizencomplex, schenkt het SHIP ook aandacht aan de ontwikkeling van het Noordzeekanaalgebied zoals innovatie en duurzaamheid en beroepsvoorlichting voor jongeren. Zo kan er in de tentoonstellingsruimte door een maquette van de zeesluis gewandeld worden en is er een techniekruimte waar dagelijks vele jongeren workshops volgen. Het SHIP omvat verder een ontvangst- en vergaderruimte en een restaurant met een fantastisch uitzicht over de nieuwe zeesluis en de omgeving.

“De eerste maand hebben wij als heel succesvol ervaren. Naast het feit dat er veel bezoekers kwamen, zijn de mensen ook nog eens enorm enthousiast. Veel reacties laten zien dat het voor jong en oud een enorme beleving is om door SHIP IJmuiden te lopen. Ook de klanten die met hun onderneming hier kwamen voor een vergadering, een rondleiding of een andere sessie geven aan hoe uniek de omgeving is. Kortom, een eerste maand om enorm trots op te zijn” aldus Steef Hammerstein namens Telstar, exploitant van SHIP IJmuiden.

SHIP is 7 dagen in de week geopend en ook beschikbaar voor groepsaanvragen. Voor meer informatie zie www.ship-info.nl