Vanaf vrijdag 27 juli 2018 zal er op elke laatste vrijdag van de maand de film ‘ZICHT OP WATER’ worden getoond bij SHIP aan de Noordersluisweg 1 te IJmuiden. SHIP is prima te bereiken via de noordzijde van het Noordzeekanaal, helaas is de doorgaande weg over het sluizencomplex voor de periode van een jaar afgesloten, maar wij zijn via de pont of de Velsertunnel prima te bereiken.

De kosten voor de voorstelling bedraagt € 5,00. Voor dit bedrag wordt u bij SHIP ontvangen met een kopje thee of koffie. De filmzaal zal om 15.00 uur geopend zijn, aanvang van de film is 15.30 uur. U kunt zich aanmelden via de website van SHIP: www.ship-info.nl of aan de balie van SHIP. Het maximaal aantal bezoekers is 60.

Een film van Pauline van Vliet en Marieke Rodenburg, met animaties door Enter or Escape. ‘ZICHT OP WATER’ is een film over de gevolgen van het graven van het Noordzeekanaal voor de mensen in de IJmond. Nu, 140 jaar na de opening van het kanaal in 1876, neemt een aantal markante IJmonders ons mee langs diverse mijlpalen in de geschiedenis van het kanaal. De film laat de veranderingen in het landschap zien, de blijvende band van de inwoners met het gebied en hun herinneringen aan het veranderende kanaal. Mede door de komst van kanaalgravers, vissers en industriearbeiders veranderde het karakter van de IJmond enorm.