Tijdens de herfstvakantie, 20 t/m 28 oktober, vindt de week van de industriecultuur plaats. Er zijn meer dan 80 activiteiten georganiseerd in het Noordzeekanaalgebied. Ook SHIP IJmuiden is onderdeel van dit mooie programma. Op zondag 28 oktober is er een masterclass schilderen midden op het sluizencomplex van IJmuiden. Er is eigenlijk geen plek waar je beter zicht hebt op de indrukwekkende industrie van IJmuiden dan bij ons! Vanaf het dak van het rode bezoekerscentrum begeleidt Marcella van Zanten, schilderdocente van het Kunstencentrum Velsen, de masterclass Industriecultuur waarbij ieder op zijn eigen unieke manier het industriële landschap vastlegt.

Leer tijdens het schilderen ‘en plein air’ anders kijken naar de fascinerende industrie, het brandende vuur van de hoogovens en de bouw van de het nieuwe sluizencomplex! Ter afsluiting van de middag zullen de werken om 16:00 uur de werken gepresenteerd en besproken worden door Marcella van Zanten. Je kunt je hier aanmelden.

Voor de kinderen is er de gehele week speuren en kleuren. Hier kunnen de kinderen tekenen en een speurtocht doen. Super leuk en leerzaam!

SHIP is een gratis toegankelijke tentoonstelling. Ook tijdens de Week van de Industriecultuur is de toegang gratis.