Na een foto-expositie bij SHIP, zal er vanaf 5 augustus 2019 een nieuwe expositie met bijzondere schilderijen van kunstschilder Henk Zwanenburg bij SHIP komen te hangen. De in IJmuiden geboren en woonachtige kunstschilder studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming als tekenleraar, na zijn studie verdiende hij zijn sporen in het schilderen van verschillende modaliteiten, waaronder de scheepvaart. Met zijn schilderijen over de scheepvaart zal hij van 5 augustus tot 31 oktober 2019 bij SHIP exposeren.

Henk schetst in zijn werken vaak landschappen met daarin de modaliteiten als wegvervoer,  spoorvervoer en scheepvaart. Met deze laatste modaliteit zal hij zijn kleurrijk weergegeven schilderijen bij SHIP exposeren. De werken van Henk zijn met een duidelijke knipoog naar het impressionisme weergegeven met afwijkende kleuren en wilde streken op het doek. Daarnaast werkt hij ook wel met zwaar vertekende perspectieven, zo probeert de kunstenaar van zijn werken een modern sprookje te maken. Uiteraard zijn deze unieke en kleurrijke schilderijen te koop.

Het team van SHIP en Henk Zwanenburg nodigen u van harte uit bij SHIP, gelegen aan de Noordersluisweg 1 in IJmuiden. U zal verstelt staan van de werken van Henk. SHIP is alle dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk.