Wat is SHIP?

SHIP vertelt je alles over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de laatste  ontwikkelingen in de vierde zeehaven van Europa: Amsterdam, Zaanstad, IJmuiden en Beverwijk. Tegelijkertijd informeren we je interactief over wonen, werken, leren en recreëren in het Noordzeekanaalgebied.

Het uitzicht dat SHIP je biedt vanuit het restaurant op de tweede etage of de rooftop van het pand is adembenemend. Schepen zo groot als flatgebouwen passeren dagelijks het sluiscomplex en de bouwwerkzaamheden aan Zeesluis IJmuiden voltrekken zich letterlijk op loopafstand van het gebouw.

Het interactieve verhaal over de grootste sluis ter wereld en de vierde zeehaven van Europa verpakt SHIP in een gratis toegankelijke experience voor jong en oud. Maar we raden je bij voorbaat aan een rondleiding te boeken met één van onze gidsen. Pas dan komt het verhaal van SHIP echt tot leven! En dat voor slechts € 5.00 p.p. inclusief consumptie.

Restaurant with a view
Het restaurant van SHIP is dè plek in het gebouw waar je onder het genot van een heerlijke lunch, kop koffie of iets anders kunt genieten van de haven en de dagelijkse werkzaamheden aan de zeesluis. We ontvangen hier individuele gasten en groepen met een reservering. Ook bedrijven, voor wie SHIP speciale arrangementen samenstelt. Interesse om met een (zakelijke) groep naar SHIP te komen (met of zonder catering?) Vraag naar de mogelijkheden via info@ship-info.nl of bel ons.

Techniekonderwijs
In SHIP wordt sinds de opening aandacht besteed aan (techniek-)onderwijs. Op de begane grond bevindt zich het Technolab waar docenten praktijklessen kunnen geven of waar onze rondleiders op afspraak een workshop verzorgen. Dat zijn altijd sessies waarin het op een laagdrempelige manier gaat over bijvoorbeeld watermanagement, energietransitie, logistiek en andere havengerelateerde onderwerpen.

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en het wel en wee in de vierde zeehaven van Europa? Dan moet je bij SHIP zijn. Neem contact met ons op!