De regio

Bij een dagje uit in de regio maak je kennis met het Noordzeekanaalgebied. Mensen wonen en werken hier ook omdat de natuur en het landschap in de nabijheid zo aantrekkelijk zijn. De stranden, de duinen, de landgoederen, de polders, de recreatiegebieden, het industrieel erfgoed en dat allemaal op een relatief kleine oppervlakte. De fietsafstand van de Dam tot de zeesluis bedraagt slechts 30 km.

Wil je een bezoek aan SHIP combineren met andere interessante plekken in de regio, dan vind je hier interessante tips:

Noordzeekanaalgebied
Velsen / IJmuiden
Beverwijk / Wijk aan Zee
Fietsen

Het Noordzeekanaalgebied is op de fiets uitstekend te bezoeken. Natuur, cultuur, graslanden, industrieel erfgoed, haven, sluizen …. op de fiets ervaar je de omgeving nog intenser.

Op de website www.hollandroute.nl zijn veel routes voor automobilist, fietser en wandelaar te vinden en met een app kan je de informatie krijgen over de dingen die je ziet op de route.

Enkele interessante fietsroutes:

Ontdek Oud IJmuiden

IJmuiden is relatief jong, bijna 140 jaar. Ze is ontstaan nadat Koning Wilhelm III in 1876 het Noordzeekanaal en de sluizen opende. Vissersschepen van heinde en verre vonden een beschutte plek binnen de pieren en al spoedig ontstond een levende vissersgemeenschap met een eigen Vissershaven, een spoorlijn, vele kroegen, hotels, kerken en straten vol winkeltjes. Ontdek de wandelroute met of zonder gids.
www.ontdekoudijmuiden.nl