Activiteitenkalender

Speuren en Kleuren

Kinderen kunnen een speurtocht doen in SHIP en zo maken ze op een aantrekkelijke manier kennis met de bouw van de grootste zeesluis in IJmuiden. Er is een speurtocht voor kinderen vanaf 6 jaar en vanaf 11 jaar. De speurtocht is gemaakt in samenwerking met Techport. Bij de speurtocht hoort een vragenformulier en heb je alle antwoorden goed…… dan is er een neem-mee-verrassing! Ook kunnen kinderen de SHIP-kleurplaat kleuren in het restaurant op de 2e etage. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Dus kom gezellig langs met de (klein) kinderen!

 

Arrangement 1e en 3e dinsdag in de maand

Ontdek Oud IJmuiden
IJmuiden is relatief jong, bijna 140 jaar. Ze is ontstaan nadat Koning Wilhelm III in 1876 het Noordzeekanaal en de sluizen opende. Vissersschepen van heinde en verre vonden een beschutte plek binnen de pieren en al spoedig ontstond een levende vissersgemeenschap met een eigen Vissershaven, een spoorlijn, vele kroegen, hotels, kerken en straten vol winkeltjes. Ontdek de wandelroute met en zonder gids. www.ontdekoudijmuiden.nl

Bezoek SHIP en ervaar de sluis naar de toekomst!
Ben je nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wil je meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? Heb je interesse in ontwikkelingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden.  www.ship-info.nl

De film ‘Zicht op water’

SHIP is heel trots dat ze in haar informatiecentrum de film ‘Zicht op water’ gaat vertonen, een productie van Pauliene van Vliet van de Stichting Kist . In de film krijg je te zien hoe de IJmond veranderd is sinds het graven van het Noordzeekanaal in 1865. Voordat het Noordzeekanaal werd aangelegd, was Velsen een klein dorp in de duinen met een enkele schelpenboer en een duinpieper. Tegenwoordig is het stuk land tussen de Noordzee en het IJ het tweede zeehavengebied van Nederland waar enorme schepen door varen. Wat is er veranderd vanaf het moment dat de eerste kanaalgraver zijn schep in het zand zette tot nu? Hoe hebben de omwoners de grootscheepse veranderingen beleefd die de aanleg van het Noordzeekanaal met zich meebracht? Historica Pauline van Vliet van Stichting Kist ging op zoek naar de verhalen achter het kanaal, om uiteindelijk een film te maken over de verbindingsroute. Met de inwoners van de IJmond wil de stichting dit stuk geschiedenis weer tot leven wekken. Voorafgaand aan de film is er een korte toelichting. Speelduur: 50 minuten. Op de volgende dagen is de vertoning geprogrammeerd:

  • vrijdag 13 april 2018 van 15.30 uur tot 16.30 uur
  • vrijdag 25 mei 2018 van 15.30 uur tot 16.30 uur

Aanmelden is verplicht, dit kan door onderstaande knop. Maximaal 60 mensen per vertoning. De kosten voor de vertoning is 5 euro per persoon, inclusief koffie/thee bij ontvangst in de filmzaal. Na de film kunnen de bezoekers nog een half uur door de expositie op de 1e verdieping lopen.

http://ship-info.nl/wp-content/uploads/2017/02/cta_plan-vanaf31maart-je-rondleiding-of-bezoek.png
Rondleidingen, regulier en op maat

Met de rondleiding krijgt u een nog beter beeld van de bouw van de grootste zeesluis van de wereld. Reserveer uw rondleiding, klik hier.