Activiteiten

SHIP biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Met de rondleiding als absolute ‘must do’ van alles dat er verder nog meer is te doen en te zien. De tour onder leiding van onze deskundige gidsen maakt op elk niveau inzichtelijk wat de impact is van de nieuwe zeesluis, hoe de haven van Amsterdam opereert en wie er werkzaam en woonachtig zijn in het Noordzeekanaalgebied.

Wat is er voor kinderen te doen bij SHIP (behalve een rondleiding)? 

Speurtochten
SHIP heeft voor kinderen van diverse leefktijden een speurtocht in de aanbieding. Hiermee spijkeren we op een laagdrempelige manier hun kennis bij over de ‘grootste zeesluis ter wereld’. Vraag bij binnenkomst naar de speurtocht vanaf 6 of 11 jaar aan de balie.

De Uitkijk
Het beste bewaarde geheim van SHIP bevindt zich op de het dak van het pand: De Uitkijk. Daar krijg je een prachtig 360 graden overzicht van het sluishavencomplex (De IJmond).

Technolab
Kinderen tot 17 jaar kunnen op aanvraag terecht in ons Technolab. Dit is een leslokaal op de begane grond voor groepen scholieren uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Hier organiseren we ‘workshops’ die betrekking hebben op beroepen in de haven (the challenge) en leer je meer over de werking van het sluishavencomplex, de haven en alles dat zich daarin afspeelt.

Lespakket
Voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs heeft SHIP een technisch georiënteerd lespakket. Je maakt kennis met de hoeveelheid verschillende technische beroepen en mogelijke werkgevers in het Noordzeekanaalgebied. SHIP is ervan overtuigd dat dit belangrijk is omdat nog steeds te weinig jongeren kiezen voor een opleiding en toekomst in de techniek. Klik hier voor meer informatie over het lespakket van SHIP.

Wat is er voor volwassenen te doen bij SHIP?
SHIP biedt volwassenen behalve een informatieve rondleiding ontspanning onder het genot van een hapje en een drankje in het restaurant op de 2de etage. Daar vind je net als op De Uitkijk het beste uitzicht van de IJmond op het binnenkomende en vertrekkende schepen en werkzaamheden op het sluishavencomplex.

Expeditie over het sluiscomplex
De succesvolle zomerse fietstour wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een ruige expeditie over het sluishavencomplex. Elke zondag kun je met een groep onder begeleiding van een gids een wandeling maken richting de grootste zeesluis ter wereld. Wel graag even reserveren via de mail!

Herfstweken
Beleef de grootste zeesluis ter wereld tijdens SHIP Herfstweken. Van 1 oktober tot en met 30 november kun je profiteren van diverse acties én leuke najaarsactiviteiten voor jong en oud! Doe mee aan de Weekend van de Wetenschap, Maak de testdagen van de grootste zeesluis ter wereld mee* of ga op expeditie over het sluishavencomplex.

*De exacte data voor de testdagen zijn nog niet bekend. Houd onze website en/of social media kanalen in de gaten voor nieuws.