Activiteiten

SHIP biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Met de rondleiding als absolute ‘must do’ van alles dat er verder nog meer is te doen en te zien. De tour onder leiding van onze deskundige gidsen maakt op elk niveau inzichtelijk wat de impact is van Zeesluis IJmuiden, hoe de haven van Amsterdam opereert en wie er werkzaam en woonachtig zijn in het Noordzeekanaalgebied.

Wat is er voor kinderen te doen bij SHIP? 

Speurtochten
SHIP heeft voor kinderen van diverse leeftijden een speurtocht. Hiermee spijkeren we op een laagdrempelige manier hun kennis bij over de ‘grootste zeesluis ter wereld’. Vraag bij binnenkomst naar de speurtocht vanaf 6 of 11 jaar aan de balie. Voor de jongste kinderen vanaf 4 jaar is er ook een speurtocht met plaatjes. 

De Uitkijk
Het beste bewaarde geheim van SHIP bevindt zich op de het dak van het pand: De Uitkijk. Daar krijg je een prachtig 360 graden overzicht van het sluishavencomplex (De IJmond).

Wat is er voor volwassenen te doen bij SHIP?
SHIP biedt volwassenen behalve een informatieve rondleiding ontspanning onder het genot van een hapje en een drankje in de brasserie op de 2de etage. Daar vind je net als op De Uitkijk het beste uitzicht van de IJmond op binnenkomende en vertrekkende schepen en werkzaamheden op het sluishavencomplex.

Bezichtigingstour naar de grootse sluis ter wereld
Elke zondag om 12:00 uur kun je met een groep onder begeleiding van een gids een wandeling maken richting de grootste zeesluis ter wereld. Wel graag even reserveren via de mail!

Fietstour over het ontstaan van IJmuiden
De zomerse fietstour start donderdagochtend en zondagochtend (vanaf 4 personen) om 10:30 uur op de buitenplaats van Beeckestijn en gaat via het oude dorp Velsen en het sluizencomplex – inclusief de nieuwe Zeesluis IJmuiden – naar SHIP. Wel graag 48 uur van te voren even reserveren via de mail.