In SHIP kun je deelnemen aan leuke activiteiten

Activiteiten

Speuren
Kinderen kunnen een speurtocht doen in SHIP. Zo maken ze op een aantrekkelijke manier kennis met de bouw van de grootste zeesluis in IJmuiden. Er is een speurtocht voor kinderen vanaf 6 jaar en vanaf 11 jaar. Ze krijgen een vragenformulier en als alle antwoorden goed zijn….. dan is er een leuke neem-mee-verrassing! Dus kom gezellig langs met je (klein)kinderen!

De film ‘Zicht op water’
SHIP vertoont elke laatste vrijdag van de maand van 15.30 uur tot 16.30 uur de film ‘Zicht op water’, een productie van Pauliene van Vliet van Stichting Kist. In de film zie je hoe de IJmond veranderd is sinds het graven van het Noordzeekanaal in 1865. Daarvoor was Velsen een klein dorp in de duinen met een enkele schelpenboer en een duinpieper. Tegenwoordig is het stuk land tussen de Noordzee en het IJ het tweede zeehavengebied van Nederland waar enorme schepen varen.

Wat is er gewijzigd vanaf het moment dat de eerste kanaalgraver zijn schep in het zand zette tot nu? Hoe hebben de omwoners de grootscheepse veranderingen door de aanleg van het Noordzeekanaal beleefd? Historica Pauline van Vliet ging op zoek naar de verhalen achter het kanaal en de verbindingsroute. Met deze film wekt Stichting Kist dit stuk geschiedenis weer tot leven.

De film duurt 50 minuten, voorafgegaan door een korte toelichting. Aanmelden is verplicht, dit kan via onderstaand formulier. Maximaal 60 mensen per vertoning. De kosten voor de vertoning is 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee bij ontvangst in de filmzaal. Na de film kun je nog een half uur door de expositie op de 1e verdieping lopen.

De eerstvolgende vertoning is op vrijdag 31 januari om 15:30 uur.

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor de film. Nog vragen? Bel SHIP op 0255 516254.

    *

    *Verplichte velden